Özgür Özel’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı: Gerekiyorsa birlikte gidelim

CHP Genel Başkanı Özel, Hatay’ın İskenderun ilçesinde ‘Halk Buluşması’na katıldı. Burada konuşan Özel, depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletmesinin akabinde güdeme ait değerli açıklamalarda bulundu.

Özel, Hatay Büyükşehir Belediyesi seçimlerine ait, “Hem İskenderun’da hem Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde çok küçük oy farklarıyla İskenderun’da 1077, Büyükşehir Belediyesi’nde 32 bin denilip de farkın 2 bine kadar indiği, tüm itirazlarımızın reddedildiği aslında küçük bir farkla kazandığımız belediyemizin elimizden sıralı kararlarla alındığı bir süreci yaşadık. Burada oyu çaldılar, çaldırmayacak. Fark küçük, bu kadar az farka güvenmeyeceksin. Seçmende hiç kusur yok. Kusurun tamamı bize aittir. İskenderun’u kazanabilmeliydik. Hatay’ı kazanabilmeliydik. Bu büyük acının üzerine sevenleri üzmemeli, bize oy vermeyenlerin bile çok daha yeterli günleri yaşayacağı bir süreci sağlayabilmeliydik” dedi.

Hatay’ın değerli problemlerinden birisi olan sığınmacılar konusunda ayrıntılı açıklamalarda bulunan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a davette bulunduğu kritik değerlendirmelerde bulundu.

Sığınmacılar sıkıntısının Türkiye’nin ana sorunlarından birisi olduğuna dikkat çeken Özel, “Türkiye, dünyanın en çok sığınmacı barındıran ülkesi ve açık orta önde. Bizden sonrakilerin hepsini toplasan bizim kadar yok. Tayyip Bey, Merkel ile bir muahede yaptı. 6 milyar euroyu aldı, Türkiye’yi açık sığınmacı kampına çevirdi. Avrupalıların hepsinin yüzüne söylüyorum. 6 milyar verip bizi 4,5-5 milyon sığınmacıyla burun buruna getirdiniz. Bu sorunu daima bir arada çözmeliyiz. Bunu yapmazsak, bu ne Türkiye’ye hayırdır ne Avrupa’ya hayırdır” dedi.

“BU ULUSAL SIKINTIYI SEN BAŞIMIZA AÇTIN”

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adım atmaması halinde kendisinin adım atacağını vurgulayarak, “İşi çözümsüzlüğe hakikat sürüklemesini de gerçek bulmuyorum. Buradan uyarıyorum. Gidelim; ben farklı gideyim, sen başka git. Gerekiyorsa birlikte gidelim. Türkiye’deki öteki siyasi partilerin de temsilciler ile önderleri ile gidelim. Bu ulusal sıkıntıyı sen başımıza açtın; lakin daima birlikte çözelim. Kâfi ki bu sığınmacı sıkıntısını bir an evvel bitirelim. Bu çağrımı tekrarlıyorum” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir