PlayStation 5 Pro’nun yeni özelliği ortaya çıktı!

Sony’nin geliştirdiği yeni kuşak oyun konsolu PlayStation 5 Pro’nun piyasaya çıkışına kısa bir mühlet kala, aygıtın dikkat cazip özelliklerinden biri olan Game Boost teknolojisine dair daha fazla ayrıntı ortaya çıkıyor. PlayStation’ın eser yöneticisi olan Aoki, bu teknolojiyle ilgili oyuncuları sevindirecek açıklamalar yaptı ve Game Boost’un, konsolun performansını nasıl üst düzeylere taşıyacağını paylaştı.

PLAYSTATION 5 PRO’DA GAME BOOST TEKNOLOJİSİ NEDİR?

PlayStation 5 Pro’nun dikkat çeken özelliklerinden biri olarak öne çıkan Game Boost teknolojisi, daha evvel PS5’in baş mimarı Mark Cerny tarafından duyurulmuştu. Aoki’nin son açıklamalarına nazaran, Game Boost, 8.500’den fazla PlayStation 4 oyununu destekleyerek performansını artıracak ve birebir vakitte PlayStation 5 oyunlarında da değerli iyileştirmeler sağlayacak.

YÜKSEK PERFORMANS GARANTİSİ

Game Boost, bir oyunun PS5 Pro’ya özel olarak optimize edilmemiş olsa bile, değişken kare suratı yahut çözünürlük seçenekleri kullanıyorsa performansı artırarak daha akıcı ve stabil bir oyun tecrübesi sunuyor. Bilhassa yüksek grafik ayarlarında bile meselesiz bir oyun akışı sağlamak için tasarlanan bu teknoloji, oyunculara daha üst seviye bir oyun tecrübesi vaat ediyor. Lakin Aoki, 30 FPS ile sonlandırılmış oyunların bu özellikten faydalanabilmesi için, geliştiricilerin kare suratı sınırlamasını kaldırması gerektiğine dikkat çekiyor. Bu bilhassa eski oyunların yeni kuşak konsolda daha yeterli performans göstermesini sağlayacak bir fırsat sunuyor.

PLAYSTATION 5 PRO NE VAKİT PİYASAYA ÇIKACAK VE FİYATI NE KADAR OLACAK?

Büyük bir merakla beklenen PlayStation 5 Pro’nun 7 Kasım 2024 tarihinde piyasaya sürüleceği açıklandı. Ayrıyeten, PlayStation 5 Pro’nun küresel satış fiyatları da şu formda duyuruldu:

699.99 Dolar
699.99 Sterlin
799.99 Euro

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir