Şener Şen’in oyununa saldırı

Usta sanatçı Şener Şen’in “Zengin Mutfağı” oyununu Ankara’da Oran Açık Hava Sahnesi’nde sergilediği sırada cam şişeler fırlatılması nedeniyle oyuna kısa orta verildi.

Gösteriyi izleyenler ortasında olan Birgün muhabiri İsmail Arı X hesabından yaptığı paylaşımda “Şener Şen bu akşam Varlıklı Mutfağı oyunu için Ankara’da, Oran Açık Hava Sahnesi’ndeydi. Oyun sürerken alanın dışından evvel bir küme bağırıp çağırdı akabinde da duvarın gerisinden izleyicilere cam şişeler fılatıldı Panik ve çığlıklarla, yani bu akın nedeniyle oyuna kısa bir orta verdirildi, sonra oyun tamamlandı. Şener Şen’in, izleyicilerin gözlerindeki tasayı gördüm. Yazık, çok yazık” sözlerini kullandı.

ZENGİN MUTFAĞI OYUNU NE ANLATIYOR

Eski Adalet Bakanı Abdulmahit Gül ve eşinin de tiyatro gösterisini izleyenler ortasında olduğu öğrenildi.

Vasıf Öngören “Zengin Mutfağı” tiyatro oyununu, 15-16 Haziran direnişinin üzerinden 7 yıl geçtikten sonra 1977 yılında yazmıştı.

Zengin Mutfağı, birinci olarak 1978’de İstanbul Kent Tiyatrolarında Başar Sabuncu idaresinde sahnelendiğinde başrolünü Şener Şen, “Lütfü Usta” karakteriyle üstlenmişti. Oyun, emekçi sınıfı hareketinin hem sınıf içinde hem de toplumsal katmanlar içinde karşılık bulduğu ’70’li yılları bahis alıyor. Burjuva bir ailenin konağının mutfağında geçen oyun, gelişen sınıf hareketi karşısında kayıtsız kalmayan, konağın sadık işçilerinin değişimini ve çelişkilerini anlatıyor.

Zengin Mutfağı, tıpkı isimle 1988 yılında beyaz perdeye tekrar Başar Sabuncu tarafından sinemaya aktarılırken, sinemanın başrolünü de tekrar Şener Şen üstlenmişti. Oyunun birinci sergilendiği yılların politik atmosferi olmasa da bir yıl sonra emekçi sınıfının tarihine tekrar damgasını vuracak 1989 Bahar Aksiyonlarının arifesindeydi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir