Yeni dijital film platformu CAM: Haklar için film, filmler için mekan

T24 Haber Merkezi

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı, kişisel ve örgütlü hak uğraşlarını destekleyerek, insan hakları ihlallerini belgeleme, sorumluları hesap verebilir kılmak ve toplumsal farkındalık oluşturma çalışmalarını güçlendiriyor. Bu kapsamda pek çok sinema imaline katkı sağlayan program, “Haklar İçin Sinema, Sinemalar İçin Mekan” sloganıyla açılan CAM, Mart 2020’den bu yana desteklenen üretimleri dijital ortamda izleyiciyle buluşturuyor.

CAM’da, 22 farklı hak alanını ele alan 200’e yakın sinema ve belgesel izleyiciyle buluşuyor. Bu imaller, hakların günlük hayatta nasıl yankı bulduğunu derinlemesine anlamamızı sağlıyor.

İçerikler ortasında, okula erişimi olmayan köy çocuklarının umut dolu öykülerinden, hidroelektrik santrallere karşı ömür alanlarını savunan toplulukların çabasına kadar birçok farklı tema işleniyor. Tıpkı vakitte, endüstriyel tarımın pak besine erişim hakkını tehdit eden tesirlerden, sarsıntının yarattığı demografik değişimle başa çıkan insanların hayatlarına kadar geniş bir yelpazede hususlar ele alınıyor. 

Platform, sinema seçkilerinin yanı sıra direktörlerle yapılan röportajlar, sinema gruplarının muvaffakiyet öyküleri, prömiyerler ve söyleşi aktifliklerine de mesken sahipliği yapıyor.

Platform, izleyicilere insan hakları, etraf ve hayvan hakları üzere bahislerde yeni bakış açıları sunarken, sinemanın hak savunuculuğundaki gücünü vurguluyor. Ayrıyeten, sinema prömiyerleri ve söyleşi etkinlikleriyle hak çabalarının sinema aracılığıyla derinlemesine keşfedilmesine ve sinemaların ileti bildirilerinin izleyiciyle teğe bir etkileşimle toplumsallaşmasına imkan tanıyor.


“Mustafa Kemal çağırdı, geldik”; Kayıp bir jenerasyonun kıssası ‘Mübadele

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir